مرفین سولفات یک داروی تجویزی است که برای درمان درد شدید تا متوسط یا درد مزمن مورد استفاده قرار می گیرد. این دارو تحت نام های مختلفی همچون Roxanol، Kadian و Avinza به فروش می رسد. مرفین جزو کلاس دارویی با نام مواد مخدر یا اپیوئید است که می تواند انتقال سیگنال های درد به مغز را مسدود کند.
مرجع اطلاعات دارویی بانک دارو، تمام اطلاعات دارویی مورد نیاز شما را جمع آوری کرده و سپس برای افزایش دانش سلامتی شما انتشار می دهد.
مرفین همچنین در بیمارستان ها برای کاهش درد بیماران مورد استفاده قرار می گیرد. سازمان غذا و دارو (FDA) برای اولین بار مرفین را در سال 1941 مورد تایید قرار داد. شرکت های متعدد این دارو را تحت عناوین و نام های تجاری مختلف تولید می کنند. مرفین هر از چندگاهی در اخبار بیان می شود زیرا مصرف بیش از حد آن می تواند مرگ فرد را در پی داشته باشد.
همانند سایر داروهایی که در طبقه بندی مواد مخدر قرار می گیرند، مرفین نیز می تواند مورد سوء استفاده افراد قرار گیرد. برخی از افراد به این دارو اعتیاد پیدا می کنند. معمولا اعتیاد به این ماده به طرق مختلفی انجام می شود.
حتی اگر از مرفین سوء استفاده نمی کنید باز هم ممکن است از لحاظ فیزیکی به آن وابسته شوید و نتوانید نشانه های آن را بعد از ترک مصرف تحمل نمایید.
نشانه های ترک مرفین و مصرف نکردن آن شامل موارد زیر است:
اگر موارد زیر را داشتید نباید مرفین مصرف کنید:
مرفین ممکن است به دپرسیون تنفسی منجر شود. خطر دپرسیون تنفسی و سایر مشکلات کشنده همچون کاهش فشار خون، کما و مرگ زمانی افزایش پیدا می کند که مرفین به همراه سایر مواد آرام بخش،خواب آور یا مواد مخدر مصرف میشود. خطر دپرسیون تنفسی با مرفین برای افراد کهنسال ، افراد ناتوان و افرادی که از مشکلات تنفسی رنج می برند بالاتر است.
مرفین خوراکی با غلظت بالا( 100 میلی گرم به ازای هر 5 میلی متر) باید برای افرادی مصرف شود که قادرند چنین حجم از مواد مخدر را تحمل کنند یا قبلا از آن استفاده کرده اند و عارضه جانبی نداشتند. این موضوع در مورد کپسول های Avinza که در برگیرنده 90 میلی گرم مرفین است نیز صدق می کند.
مرفین در افرادی که حجم خون پایینی دارند، به کم خونی مبتلا هستند یا تحت بیهوشی عمومی قرار گرفته اند می تواند به کاهش شدید فشار خون منجر شود. اگر به سرتان آسیبی وارد شده است مصرف مرفین ممکن است دپرسیون تنفسی ناشی از دارو را بدتر کند. این موضوع می تواند فشار داخل جمجمه را بیشتر نماید.
زمانی که بیماری کیسه صفرا یا پانکراس را دارید، مصرف مرفین می تواند باعث اسپاسم اسفنکتر شود وترشحات صفراوی و پانکراس را کاهش دهد. اگر مشکلات شدید کلیوی یا کبدی، فشار خون پایین، بیماری آدیسون،کم کاری تیروئید،بزرگ شدن پروستات، تشنج، مشکل در بلع یا مشکلات ادراری دارید حتما این موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید.
مرفین جزو داروهای طبقه بندی C است. این موضوع بدین معنی است که مطالعات انجام شده بر روی حیوانات اثر نامطلوب بر روی جنین و اسیب به جنین را نشان داده است.
به همین خاطر چنین دارویی تنها باید به زنان بارداری داده شود که مزیت آن نسبت به خطرات موجود بیشتر باشد. همچنین مرفین نباید قبل از زایمان به فرد باردار داده شود. مصرف آن در زنان شیرده نیز توصیه نمی شود زیرا این دارو می تواند به کودک یا جنین برسد و به آن اسیب وارد نماید.
عوارض جانبی شایع مرفین:
شاید بتوان گفت شایع ترین عارضه جانبی مرفین در برگیرنده موارد زیر است:
عوارض جانبی شدید مرفین در برگیرنده موارد زیر است:
مرفین ممکن است با داروهای زیر تداخل داشته باشد:
قبل از مصرف این دارو حتما با پزشک خود مشورت کنید.
نوشیدن الکل به هنگام مصرف مرفین می تواند خطرات جدی برای بدن داشته باشد و حتی زندگی فرد را تهدید نماید. این موضوع زمانی اهمیت پیدا می کند که کپسول هایی همچون Avinza را مصرف کنید زیرا الکل باعث می شود مرفین به سرعت ازاد شود و رها گردد. گاز زدن یا جویدن این کپسول ها یا سایر کپسول های موجود به یکباره باعث آزاد شدن مرفین خواهد شد.
زمانی که مرفین مصرف کرده اید از رانندگی و کار با ماشین آلات مختلف خودداری کنید. کودکانی که ناخواسته و به صورت تصادفی در معرض مرفین قرار می گیرند ممکن است اور دوز کنند. پس آن ها را هر چه سریع تر به بیمارستان برسانید.
همانطور که می دانید مرفین به اشکال مختلفی همچون خوراکی، کپسول و تزریقی در اختیار افراد قرار دارد. دارو را همانند دستورالعمل پزشک مصرف کنید.
اوردوز ناشی از مرفین سولفات به موارد زیر منجر می شود:
اگر فردی دچار اوردوز شده بود هر چه سریع تر به اورژانس اطلاع دهید.
همچنین بخوانید: اطلاعات دارویی تریامسینولون ان ان
اگر مصرف مرفین را فراموش کردید، بلافاصله بعد از یادآوری آن را مصرف کنید اما اجازه دهید مدت زمان طبیعی بین دوزها قبل از مصرف دوز بعدی وجود داشته باشد. اگر زمان مصرف دوز بعدی فرا رسیده است، دوز فراموش شده را مصرف نکنید. همچنین اگر کپسول Avinza مرفین را مصرف می کنید بهتر است دوز فراموش شده را دیگر مصرف نکنید و از آن عبور نمایید.